Постановката на русенския драматичен театър „Господин Ганьо“ е селектирана за участие в празничното юбилейно издание на Друмевите театрални празници в Шумен. Тази година фестивалът, който се провежда и с второ заглавие - „Нова българска драма“, празнува половинвековен юбилей. Освен своята собствена 50-годишнина Друмевите празници отбелязват също и друга бележита годишнина - 160 години от първото театрално представление. А то е било именно в Шумен - на 15 август 1856 година ентусиазирани самодейни актьори поставят началото на българската театрална летопис с комедията „Михал“ от Сава Доброплодни. 
Русенският спектакъл е сред 12-те, които са подбрани от комисия, за да участват в основното състезание. „Господин Ганьо“ в постановка на Пламен Панев ще се конкурира с „Рейс“ на столичния Сатиричен театър, със „Сестри Палавееви“ на театъра в Пловдив, с „Театър, любов моя“ на Театър 199, с „Книга за изгаряне“ на „Сфумато“.  
 Александър Узунов, Любомир Кънев, Йовко Кънев, Ивайло Ненов, Кадри Хабил, Венцислав Петков, Дайана Михайлова, Татяна Цветкова и Ивайло Спасимиров излизат на сцената на шуменския театър на 13 май, петък в 19 часа. Обявяването на наградите ще бъде на специална церемония идния понеделник, 16 май, от 21.30 часа, обясниха организаторите.