Банкерска грешка станала причина нищо неподозиращ човек да се окаже поръчител на кредит от над 366 000 лева. Човекът първоначално изпаднал в неописуем шок, но не след дълго разбрал, че положението, в което се намира, е съвсем сериозно и трябва да се защитава със зъби и нокти, ако не иска да завещае колосалния дълг на наследниците си. 
Честитката дошла в семейството на русенеца малко след новогодишните празници през 2014 година. Известно време той се чудил какво да прави, след което започнал да пуска жалби и да води дела, в които да обяснява, че  никога не е подписвал подобен договор за кредит и не се е съгласявал да става поръчител на никого. Истината излязла наяве след почеркови експертизи, които действително показали, че подписите в документите не са негови. Докато текат делата обаче, той не се отървал от дежурните екстри при тези ситуации - банката упорито си искала парите, срещу него бил издаден изпълнителен лист, след което сметките му били блокирани, спестените в тях пари били източени за погасяване на кредита, а и къщата му на село била посетена от частен съдебен изпълнител. Като за капак през април 2014 година от „Уникредит Булбанк“ АД продължили да си търсят и други пари от него - този път за по-скромната сума от около 67 000 лева. И за тези мними задължения процедурата се повторила. Борбата продължила около 1 година и половина, но дори и след заключенията на графолозите, че мъжът не е подписвал договора и не се е съгласявал да бъде поръчител, от банката продължили да си търсят парите от него по принудителен ред. След като обаче алчността им била посечена и исканията им отхвърлени от съда, сега човекът заведе дело срещу тях.
През месеците тормоз той твърди, че се е разсипал от нерви и терзания, бил е сигурен, че ще се раздели със съпругата си и всичко, което е постигнал в живота, за един момент може да бъде взето от банката. Отделно в селцето, в което живеел, се шушукало за огромните борчове, които банката търсела от него. Година след неприятната новина той получил инфаркт и бил опериран по спешност, като му бил поставен стенд. След това бил освидетелстван с 80% инвалидност, не можел да работи и принудително станал пенсионер по болест. За всички негативи, породени от пропуските на банката, той поиска да му бъде изплатено обезщетение от 10 000 лева.
Всеки един нормално мислещ човек на мястото на мъжа би допуснал, че е възможен и негативен за него изход от съдебните производства, независимо от истината, сметна съдът на първа инстанция. И коментира, че открива вина у банковите служители, които са оформили документите, без да удостоверят данните на поръчителя. С решението си магистратите прецениха, че банката трябва да плати на изстрадалия мним длъжник 5000 лева парична компенсация. Решението може да се обжалва.