Шофьор на „Ланча“ с 2.83 промила направи катастрофа на Гредовия мост, след което избяга, но не успя да вземе завоя за изкачване към Охлюва и качи колата на 50-сантиметров бордюр. Въпреки тежкия удар и този път подейства полушеговитата поговорка, че пияния господ го пази.
Инцидентът стана малко преди 10 часа днес. Минути преди това Й.С. блъснал отзад застигнато на Гредовия мост „Деу“, но вместо да спре, отпрашил към града. В трескавия си опит да се скрие влязъл с голяма скорост в серпантината към Охлюва, изпуснал завоя, заорал през тревата, минал през платното за слизане от моста и кацнал на високия бордюр под стената на училище „Алеко Константинов“.
На място пристигнаха екипи на полицията и пожарната и линейка. До намеса на пожарникарите не се стигна, тъй като пияният успя да излезе от колата с кървящ нос. До него седеше момиче, което обаче не бе пострадало. Дрегерът показа 2.83 промила на Й.С., след което той бе откаран в болницата. Прегледът там установи счупен нос, който водачът, на когото предстои да застане пред съда, ще лекува вкъщи.