272 ученици от русенското спортно училище „М-р Атанас Узунов“ получиха екипировка от легендата на своето школо, българския и световния спорт Валентин Йорданов. Олимпийският шампион, който има в кариерата си още 7 световни и европейски титли, облече от глава до пети със свои средства в нови анцузи възпитаниците на училището. Към всеки комплект върви и сак. Поръчката с марка „Асикс“ е направена пред представителя на марката за България Любо Ганев, който също е възпитаник на Спортното и е осигурил екипировката на специални цени. Пратката вече пристигна, а вчера учениците започнаха да разопаковат кашоните.  
„Ръководството на училището благодари на Валентин Йорданов и Любо Ганев за това дарение. Възприемаме този благороден жест не само като материална, но и като морална помощ. При това дарителите са наши възпитаници, което ни прави два пъти по-горди. Благодаря им още веднъж от мое име и от името на всички преподаватели и ученици“, каза пред „Утро“ директорът на училището Борис Цветанов. 
Валентин Йорданов помага от дълги години на русенския спорт. Например само преди няколко месеца направи пътека до София, за да се даде старт по ремонта на залата по борба. А когато средствата, отпуснати от държавата и общината, не стигнаха, той и негови приятели извадиха лични пари за завършването й.