Опит да се пребори за отличието за най-добър дизайн на футуристичния си болид ще направи русенският отбор по време на предстоящото си участие на „Шел Екомаратон“ в Лондон.
За тази цел инженерите от Русенския университет ще се стремят да постигнат оригиналност по отношение на ергономичността, естетиката, техническото изпълнение и разхода на енергия на своя болид, задвижван с батерия.
Боята на автомобила, както и облеклото на екипа, са предоставени от оторизирания представител на Фолксваген за Русе и региона „Хоби-Кар“. Управителят на компанията и известен автомобилен състезател Пламен Панталеев ще обучи студентите как да пилотират на трасе с големи наклони, каквото ще бъде това в Лондон. 
Болидът „ДТТ“ е кръстен на катедра „Двигатели и транспортна техника“ и тази година ще се бори за място в Топ 10 в категория „прототипи“. Колата е с нова задна предавка от тефлон, изцяло обновена спирачна система, контролер за ефективно управление на електродвигателя, кормило, изработено на 3Д-принтер и волан по подобие на използваните във Формула 1.