„Пламен не беше собственик на къщата, че да нощува в нея. А мен ме бяха помолили да я наглеждам отвреме-навреме. След като две нощи подред го заварих да спи там, се ядосах. Липсваха и два плазмени телевизора. Затова му ударих 2 шамара и по един юмрук в гърдите и стомаха. Оставих го обаче в нормално състояние и не знам как е починал на следващия ден“. Тази версия изложи пред петчленен състав на Русенския окръжен съд 49-годишният Джелил Ахмедов, който е обвинен в умишлено убийство на Пламен Г. 5 пъти съденият рецидивист обаче твърди, че за убийство не може да става и дума.
Както „Утро“ писа, инцидентът стана в нощта срещу 19 август 2015 година, а ябълката на раздора се оказала необитаема къща на ул.“Тетово“ до Жабешкото. През юни стопанката я напуснала и отишла при дъщеря си в Бургас. Според прокуратурата малко след това Джелил започнал да си измисля теории, че имотът е на негови роднини.
В злощастната вечер освен Пламен удари отнесли и близките на Джелил Милен Б. и Туни М., с които той делял един покрив и ровел по контейнерите. Двамата вчера бяха доведени от затвора и разказаха пред съда, че рецидивистът се ядосвал, когато завари някого в къщата. Въпросната вечер Туни за втори път приютил Пламен, почерпили се здраво, за което свидетелствали четирите бутилки алкохол на масата, и заспали. Дрямката им била секната към 23.30 часа, когато Джелил нахълтал с Милен и започнал да раздава шамари. Най-тежко го отнесъл легналият Пламен, който не успял да реагира на юмруците, вероятно заради алкохолното опияние от 5.05 промила. Солидното количество питиета биха убили всеки нормален човек, който не е зависим от чашката, смятат експерти. След ударите Джелил оставил неприятеля си да лежи и си тръгнал. Впрочем и той не бил никак с разсъдъка си, тъй като по негови думи от сутринта започнал да пие и до края на деня бил погълнал около 700 милилитра ракия. Рано сутринта на следващия ден Милен и Туни се притеснили какво се случва с набития и отишли да го видят. Според тях човекът не изглеждал никак добре, дишал тежко и не можел да говори. Туни решил да го изкара от къщата и го влачил до тротоара на улицата, след което Милен звъннал на спешния телефон 112. Няколко часа по-късно, въпреки оказаната медицинска помощ, Пламен издъхнал, но не от алкохолно отравяне, а от счупено ребро, което се забило в белия му дроб. 
Впрочем починалият водел клошарски начин на живот, въпреки че имал възможност да живее с майка си. По думите на жената той започнал да посяга към чашката след житейски разочарования и редовно заспивал по пейките. Опитал да се пребори с алкохолизма, но леченията в Центъра за психично здраве явно не дали резултат.
Делото по случая се очаква да приключи на 6 юни, когато ще бъдат разпитани още двама свидетели.