75 деца от 4 до 12 години взеха участие в лекоатлетически празник, организиран от СКЛА „Локомотив“ и община Русе. 
Състезателите, родени през 2008, 2009 и 2010 година, участваха в дисциплините 40 метра гладко бягане, скок дължина от място и хвърляне на малка топка. Стефани Димитрова от ЦДГ „Слънце“ спечели златни медали в бягането и скока, след което завоюва бронз в хвърлянето на топка. Калина Замфирова от ОУ „Ив. Вазов“ завърши втора в трите дисциплини, а Никол  Иванова от Училището за европейски езици и Симона Михалева от ЦДГ „Слънце“ се поздравиха с бронз на скок от място и 40 м.
Кристиян Пасев от ОУ „Тома Кърджиев“ стана шампион в трите дисциплини. Пламен Петров от ОУ „Любен Каравелов“ се класира втори на скок от място и хвърляне на топка. Той зае трето място на 40 метра гладко бягане. Никола Колев от Дойче шуле спечели сребърен медал на 40 метра и бронзов на скок от място и хвърляне на топка.
Състезатели 2006-2007 година: Елена Сонева /ОУ „Любен Каравелов“ /злато на скок на дължина и бронз на 60 м гладко бягане/, Рая Асенова /Училище за европейски езици/-/злато на 60 метра, сребро на скок на дължина/, Сара Ердинай /СОУ “Йордан Йовков“- сребро на 60 метра, бронз на скок.
2004-2005 година: Ния Иванова - /СОУ „Възраждане“/ - злато на 100 метра гладко бягане, сребро на скок дължина, Ния Петрова - /ОУ „Любен Каравелов“/ - злато на скок, сребро на 100 метра, Радостина Терзиева - /“ СОУ „Възраждане“/ - бронз на скок на дължина,  Йоана Петрова - /“Любен Каравелов“/ бронз на 100 м. 
При момчетата най-силно се представи Камен Кюранов от Дойче шуле , който завоюва златните медали на 100 метра бягане и в скока на дължина. Даниел Маринов от СОУ „Възраждане“ завоюва сребърните медали и в двете дисциплини. Бронзовите медали си поделиха учениците от МГ „Баба Тонка“ Радин Радев /скок на дължина/ и Теодор Русев /100 м гладко бягане/.
Голям интерес предизвика щафетното бягане 2 по 50 метра в отбор с родител и дете. В щафетата „Дете и майка“ първи се класираха Стефани Димитрова-Атанаска Димитрова, следвани от Кристиан Пасев-Виолета Пасева и Александър Димов-Ива Атанасова. 
Шампион в щафетата „Дете и баща“ стана тандемът Никола Колев-Венцислав Колев. На второ място се класира отборът Калина Замфирова-Мариян Замфиров, а на трето завършиха Калоян Великов и Николай Великов.