Тържествата с влизането на „Дунав“ в „А“ група се отлагат. Лидерът в първенството на втория ешелон загуби шоково с 1:2 в Русе от последния в класирането „Септември“ /Симитли/! Играта обаче не е загубена. При равенство на „Созопол“ в снощния двубой като гост на „Поморие“ дунавци ще останат на върха с аванс от 9 точки и ще са новите членове на семейството на майсторите. При поморийска победа разликата ще е 7 точки 3 кръга преди края на шампионата. Програмата пред „Дунав“ е гостуване на „Пирин“ /Разлог/, домакинство на „Верея“ /Стара Загора/ и двубой в Плевен срещу „Спартак“. 
Мачът срещу „Септември“, който въобще нямаше за какво да се мъчи, тъй като практически отпадна от „Б“ група, мина под знака на невиждан малшанс. Такъв невървеж няма! Пропусната дузпа от Диян Димов за нарушение срещу Антон Огнянов, 4 топки в гредите на симитлийската врата /при един от изстрелите Атанас Атанасов щеше да счупи левия дирек/, куп мелета, изстрели от далечна, средна и всякаква дистанция, куп други положения. За пълната драма се погрижи и природата, която изсипа проливен дъжд, а накрая захлупи в тъмнина терена на Градския стадион.
Публиката бе готова за празник след гола на Мирослав Будинов в 59-а минута. Тогава Николай Колев проби по лявото крило, центрира и таранът връхлетя в малкия пеналт за удар с глава - 1:0!       
След попадението „Дунав“ върна темпото с крачка назад, като идеята вероятно бе да се търси повече сигурност в разиграванията на тежкия терен. И въпреки това пред вратата на „Септември“ възникнаха нови положения.
Гостите удариха сериозно и като на шега едва в 76-а минута с първия си шут в мача! Влезлият като смяна Франк Коре се възползва от лошо позициониране на отбраната и изравни с глава - 1:1! Две минути по-късно 20-годишният африканец с френски паспорт получи пас отдясно и забоде топката за втори път в мрежата на Луков. Ако дунавци бяха толкова ефективни като гостите с двата им гола от 3 шута, резултатът трябваше да е нещо от рода на 8:2, 9:2!  
Футболистите на „Дунав“ реагираха веднага с нова обсада на вратата на Филип Димитров. И пак се заредиха ситуация след ситуация - ту няма да достигнат 3 сантиметра за последния голов пас, ту защитник на гостите ще извади топката на магия, ту някой ще прати кълбото от 2 метра в ръцете на вратаря. Ъгловите удари пред Димитров през второто полувреме бяха поне 15.
А футболистите на „Септември“, освен че имаха късмет, се бранеха много мъжки, сякаш от този мач зависи съдбата им. Накрая дори можеха да покачат на 1:3, защото Коре се промъкна в тъмнината сред разредената отбрана и чукна топката в дясната греда. После добре свирилият силистренски рефер Димитър Желязков даде край на един от най-лудите и странни мачове на Градския стадион в Русе. 
„Дунав“: Луков, Петков, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов /Костадинов-75/, Раденцов, Будинов, Иванов /Чакъров-46/, Огнянов /Колев-58/. 
„Септември“: Димитров, Карадачки, Гуцев, Пейчев, Зайденов, Сандев, Лулейски /Христов-69/, Алим /Франк Коре-55/, Каптиев, Гущеров /Хаджиниколов-90/, Иванов.