След миналогодишната среща на кмета Пламен Стоилов с успелите русенци у нас и в чужбина, в петък на празника на Русе той събра младите и талантливи деца, младежи и посланици на града. Това са „Лицата на Русе“, които общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ подпомага през последните години. Сред тях са Габриела Йорданова, която представи България на Евровизия, Тереза Тодорова, сестрите Мирела и Пресияна Димитрови, които участват в тв предаване „България търси талант“. Малките и талантливи певици зарадваха присъстващите с няколко свои изпълнения. За срещата в Регионалния исторически музей специално дойде и създателят на най-голямата образователна платформа в България - сайта ucha.se, Дарин Маджаров. Той поздрави талантите по повод празника на града и им разказа три житейски истории - за провалите, за мечтите и за това, че всеки получава, онова което заслужава. 
В продължение на миналогодишната традиция младите лица на Русе имаха възможност да напишат послание към русенци, което да стане част от огромния пъзел на Стената на посланията и така да оставят частица от себе си тук. По повод празника на града те получиха от общината абонамент за ucha.se, магнит за спомен от срещата, както и сладка изненада - празнична торта „Млад посланик на Русе“. 
Горд съм, че съм сред вас, млади посланици, защото вие, скъпи, деца сте нашето бъдеще. Създаването на фондацията „Русе - град на свободния дух“ целеше именно да насърчи и подкрепи, вас, талантите на Русе, които вярвам, че давате всичко от себе си, за да бъдете най-добрите, каза кметът Пламен Стоилов в приветствието си. Той пожела на младите посланици никога да не спират да се развиват и да мечтаят, защото само по този начин ще реализират целите си, превръщайки се в достойни граждани на най-добрия град за живеене. 
Сред гостите на срещата бяха председателят на общинския съвет Христо Белоев, ректорът на Русенския университет проф.Велизара Пенчева, родители и гости.