Тежкотоварен камион с турска регистрация и софийска „Хонда Джаз“ се удариха челно навръх Гергьовден, а вероятната причина за поредния кошмарен инцидент около Бяла е плачевното състояние на пътя. В резултат от сблъсъка пожарникарите се бориха близо час да извадят от смачканите ламарини 40-годишната шофьорка на хондата. След като успяха да срежат ламарините и да измъкнат жената, тя бе настанена в русенската болница. Последните данни за състоянието й обаче са оптимистични и говорят за постепенно подобряване.
Сигнал за катастрофата е подаден в 10.15 часа, след което натовареният път бе затворен за около 4 часа. Челният удар е станал край жп надлеза преди кръстовището, което разделя пътищата от Бяла за Велико Търново и Плевен. 
Основна причина за поредния тежък инцидент на черния път са неравностите по него, смята тираджията Сезгин, който шофирал към Турция. По негови думи той видял бабуните и опитал да ги избегне, при което обаче изгубил управление над камиона и навлязъл в насрещната лента. Там ударил челно хондата, която пътувала от Велико Търново за Букурещ.
Дали версията му е правдоподобна, предстои да установят разследващите, но той далеч не е първият, който се оплаква от неадекватното състояние на натоварения път. Показателни за това са ежеседмичните кървави катастрофи, докато в същото време се нижат бюрократични процедури за бъдещия облик на трасето.
Освен 40-годишната шофьорка в болницата бе приет и 39-годишният мъж, който е пътувал с нея. Той е с травма на главата, сътресение на мозъка и счупена ръка.