Спешната нужда от ремонт на третокласния път Борово-Пет кладенци, който е осеян с огромни дупки и е в окаяно състояние, провокира Камен Сапунджиев да организира нетрадиционен протест. Мъжът отделя всеки ден поне по един час и в слънчево време, и в дъжд, за да лежи в огромната дупка на пътя, а целта му е да се обърне внимание на пътищата.
Пътувах по този път и си ударих бронята на колата. Затова и реших да направя нещо по-екстравагантно. Сложих си одеялото, легнах си и направих няколко снимки, а през това време дори хората спираха да питат дали нещо не се е случило, разказа мъжът за Нова телевизия. Той сподели на шега, че се излежава в дупката, а камъните му масажират гърба. Хората плащат по 20 лева за масаж, дават пари за плажове, а аз за 100 лева годишно си лежа тук, допълни още Камен, който имаше предвид увеличената цена на винетката. 
Кметът на Борово Валентин Великов обясни, че този третокласен път обслужва трафика от Русе, общините Две могили, Борово, Попово и прави връзка с трасето за Варна. Преди около година пропадна една част от обслужващия второкласен път София-Плевен-Варна в участъка на град Бяла и това наложи да се ползва този обходен път. Написал съм две писма до министерството на регионалното развитие, до министър Московски, в добри взаимоотношения сме и с Агенция „Пътна инфраструктура“, допълни още кметът. 
Всъщност огромните товарни автомобили, които ползват обходния маршрут през Борово и Пет кладенци, допринасят за разрухата на пътя, а редовно водачите чупят автомобилите си. 
От Пътната агенция обясниха, че близо 6 млн. лева ще бъдат инвестирани в ремонт на около 15 км от пътя Бяла-Копривец-Попово. Проектът ще стартира в средата на месеца и се очаква да приключи до края на юни. Други 110 000 лева агенцията ще отдели за ремонт на третокласния път Бяла-Попово-Пет кладенци-Борово.
Както „Утро“ писа, в момента тече и процедурата за избор на изпълнител за аварийното укрепване на подпорната стена на пътя Бяла-Попово, като се очаква комисията да излезе с решение за класирането на участниците. За ремонта на пътя, който е пред пропадане и е с дължина 50 метра, са предвидени 500 000 лева без ДДС, а крайният срок за изпълнение е два месеца.