От 10 май стартира дългоочакваният ремонт на моста над река Бели Лом край Писанец, който е в лошо състояние. Съоръжението, което е в експлоатация от 1974 година, се ремонтира със средства от бюджета на пътната агенция, а инвестицията е за над 5 млн. лв. Заради ремонтно-възстановителните дейности обаче се налага движението при 34-ти км на пътя Русе-Разград да бъде пренасочено по обходни маршрути, а временната организация на движението да продължи до 7 август.        Очаква се ремонтът на съоръжението да приключи през октомври при подходящи метеорологични условия. 
Трафикът на автомобилите до 3,5 тона ще се насочва от пътя Русе-Разград при кръстовището с пътя Писанец-Ветово преди моста над река Бели Лом, и ще продължава по общинския път през село Писанец и отново ще се включва по път Русе-Разград. Тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона пък ще се отклоняват от пътя Русе-Разград по пътя Русе-Кубрат през село Червена вода, ще продължават през Семерджиево, Ветово, Сеново и Просторно, след което по пътя Търговище-Кубрат-Разград през селата Киченица и Стражец до пътния възел с пътя Русе-Разград.
Фирмата-изпълнител на ремонта е консорциум „ОРС-Т“, който включва софийската „ОРС Инфраструктура“ и търговищката „Пътинженерингстрой-Т“. Строителния надзор ще осъществява „Пловдивинвест“, като техният договор е за 72 000 лв. с ДДС. Ремонтът включва премахване на всички пластове над носещата стоманобетонна конструкция, полагане на нов бетонен пласт, подновяване на хидроизолацията, два нови пласта асфалтобетон от полимер-модифициран битум и подмяна на отводнителната система. Ще се ремонтират стълбовете и гредите от носещата конструкция на съоръжението. 
От Пътната агенция апелират пътуващите по направлението да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават актуална информация за пътната обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от сайта www.api.bg, lima.api.bg, както и денонощно на тел. 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.