С възторжени аплодисменти, често по над 15-20 минути, и тропане с крака са изпращали зрителите в Люксембург и Белгия представленията на русенската балетна трупа.
В началото за нас беше малко необичайно, че публиката не ръкопляска по време на спектаклите, но към края на турнето и ние свикнахме с лавината от възторзи на финалния поклон, но и хората в залите започнаха да ръкопляскат в хода на представлението, каза директорът на трупата Силвия Томова. 
В турнето в Люксембург, Хаселт, Антверпен и Гент русенският балет показал 8 представления на „Лебедово езеро“ и „Жизел“, при това с оркестър - съставът на музикантите бил от Италия и свирил под палката на маестро Паоло Марчези.
Освен аплаузите на невероятната публика артистите получили и покана за ново гостуване на белгийска сцена.
Почивка до понеделник! - обяви Силвия Томова за балета след завръщането му от бляскавото турне. След това започва възстановка на танците в „Орфей и Евридика“ на Глук за спектакъла на 11 май, а на 23 май русенци ще видят „Лебедово езеро“ в състава, в който са го видели ценителите в Белгия и Люксембург. На 30 май пък предстои Гала на звездите „Магията на танца“ с фрагменти от рядко поставяни балети, каза директорката.