Разклатените заради системния физически и психически тормоз отношения между 24-годишната Невена Р. и 2 години по-младия й любим Славомир Стоичков, както и плановете на младата жена да се върне при бащата на малкия си син Калин, изкарали извън нерви младежа и той започнал да реди престъпление след престъпление. Самият Славомир твърди, че не е отвличал, не е малтретирал, нито е опитал да убива Невена. Момичето пък не само разказа пред съда за преживения кошмар през юни 2015 година, по време на който на няколко пъти мислела, че идва краят на живота й, но и бе категорична, че са я подтиквали да лъжесвидетелства. Така в русенска адвокатска кантора, след наставленията и манипулациите на майката на Славомир и адвоката му, нападнатата променила показанията си, за да облекчи положението на своя похитител.
Бурната връзка на Славомир и Невена започнала със запознанство във Фейсбук на 8 март 2015 година и до юни вилняла като същинска стихия. Двамата първо живели на квартира в Търговище с неговата далечна братовчедка Милица, после закъсали финансово и се преместили при майката на момчето. А накрая Невена се установила при собствената си майка. Така искала да направи първата крачка от плана си да се раздели със Славомир, който непрекъснато превъртал от ревност и я биел. Отделно момичето обмисляло да се върне при бащата на 2-годишния си син Калин. Именно той бил най-големият трън в очите на Славомир и заради неговите обаждания побеснявал. Бащата бил ябълката на раздора и на 9 юни, когато Славомир поискал да се срещне и говори с Невена. Отишли в необитаемата къща на баба му, където момичето отнесло юмруци и дъжд от хвърчащи предмети заради това, че бащата на Калин й звънял. По-късно двамата се срещнали с общата си приятелка Милица, а под наставленията на Славомир Невена оправдала скъсаните си дънки и кървави следи от това, че била паднала.
Милица усетила, че двойката е в поредния си конфликт и опитала да ги раздели, като излъгала, че детето на Невена плаче и трябва час по-скоро младата майка да се прибира. Славомир обаче не я пуснал. Не се съгласил и с намеренията на Милица да закара Невена до дома й, качил се в караното от братовчедка си „Ауди А3“ и настоял той да седне зад волана. Момичето не давало, но изнервеният младеж започнал да върти кормилото в различни посоки, дърпал ръчната спирачка и от страх да не стане катастрофа, Милица отстъпила. Тогава Славомир заявил, че ще убие Невена, а след това ще приключи и със себе си, само Милица не трябвало да се притеснява, тъй като щяла да живее.
Междувременно и двете момичета били свирепо налагани, но без насилникът да види, Милица направила знак с ръка на седнал на пейка младеж да звънне на полицията. Докато обикалял около Търговище, Славомир бил умоляван да върне момичетата в града, Милица дори тръгнала да бяга, но била настигната от братовчед си и замерена с камък. Впоследствие той я върнал пред блока й, но продължил с нейната кола към Писанец.
Така случката стигнала до майката на Славомир, която му се обадила и казала, че полицията ги търси. Но вместо да се стресне, младежът изхвърлил телефона си, за да не бъде проследен.
В Цар Калоян купил 1-литрово шише уиски, стигнал в района на Писанския мост и казал на Невена, че ще се засили с колата и ще скочат с нея от моста. Като за последно й казал да пийне, а момичето действително видяло живота си на лента и мислело, че няма да излезе живо от кошмара. За да се засили по-добре, Славомир се забил в черен път, но след като натиснал педала на газта до долу, колата се ударила, започнала да пуши, а след метри напълно блокирала. Тогава двамата тръгнали да търсят място, където да преспят и така се оказали в къща за гости в Писанец.
Часовете насаме успокоили разгневения младеж, но истинският екшън дошъл на следващия ден, когато пред хотелчето спрели две коли. Тогава озлобеното изражение се появило отново на лицето на Славомир, казал на Невена „Сега стана тя!“ и „Край, всичко свърши“, след което момичето почувствало силна болка в гърдите. Оказало се, че младежът е взел нож с 16.5-сантиметрово острие, с което намушкал любимата си. Последвали няколко серии намушквания, на които момичето успяло да се противопостави, а пробожданията поели ръцете й. И тъй като отново предвкусвала фаталния край, решила да скочи от високия близо 3.5 метра прозорец.
Последвала спешна операция, която спасила живота на похитената млада майка, която и до днес казва, че не се е възстановила от преживяното. Затова и поиска бившият й любим да бъде осъден справедливо, както и да й плати 50 000 лева обезщетение.
След като Невена скочила, Славомир започнал да прави опити да се самоубие, за което са показателни над 60-те одрасквания по китките му, както и десетките намушквания по тялото му. Малко по-късно обаче се предал на дошлите на място полицаи.
Впечатление прави, че вчера другата нападната жена - 23-годишната Милица, която отнесла няколко удара, а колата й е отнета насила, не поиска да влезе в ролята нито на частен обвинител, нито на граждански ищец. Нещо повече - не каза почти нищо пред съда за драматичните събития, което породи съмнения за натиск върху нея.  
Невена пък посочи, че майката на Славомир, която е един от тримата му адвокати, я обвинявала, че заради нея синът й лежи в ареста месеци наред и може да получи години затвор. Затова момичето казало при разпит, че въпросния ден младежът искал сам да се хвърли с колата от моста, а на нея въобще не й е посягал и заплашвал. Малко след като излъгала обаче, Невена отново се свързала с разследващите и поискала да каже истината. А заради склоняването към лъжесвидетелстване вече е образувано ново дело, по което тече разследване.
Вчера в съда бяха разпитани почти всички свидетели и вещи лица, а заседанието продължи до късните следобедни часове.