422 неизвинени отсъствия от пленарната зала имат депутатите от началото на мандата на 43-ото народно събрание на 27 октомври 2014 г. до края на март тази година.

208 пък са бягствата им от работа в комисии, става ясно от справка в списъците в сайта на Народното събрание. За посочения период е имало 185 пленарни заседания, но за разлика от предишни мандати сега провалените заради липса на кворум са рядкост.

Близо половината от депутатите имат поне по едно неизвинено отсъствие за година и половина в този парламент. Няма обаче “рецидивисти” с много бягства, както бе в предишни парламенти, отбелязва "24 часа".

За трите месеца от началото на тази година неизвинените са общо 29. По едно отсъствие от работа без уважителна причина през март имат лидерите на БСП Михаил Миков и на ДСБ Радан Кънев, съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, колегите му Слави Бинев и Славчо Атанасов, депутатите от ДПС Камен Костадинов, Ердинч Хайрула и Делян Пеевски, Пламен Тачев от ГЕРБ. Също и независимият Венцислав Каймаканов, който е и първи в класацията за тримесечието с 3 отсъствия. 

Лютви Местан пък има едно неизвинено за февруари. Делян Добрев от ГЕРБ е с 2 - в края на януари и началото на февруари.