„Въобще не съм сигурен, че от следващия сезон ще има русенски женски баскетбол“, заяви пред „Утро“ вчера високопоставен представител в УС на БК „Дунав 8806“. Така той отговори на директния ни въпрос накъде ще задуха вятърът след края на може би най-противоречивото като емоции за отбора и феновете държавно първенство. 
И все пак „сините феи“ намериха сили за сетна мотивация в решителния трети двубой срещу „Нефтохимик“ /Бургас/. Записаха трудна победа и спечелиха бронзовата купа. Което си е почти успех за утеха на фона с мъчителния сезон, привличането и освобождаването в движение на двете американки, сериозните контузии на основни състезателки.  
„Ще говорим повече по темата за бъдещето на отбора на специална пресконференция. Тя ще се състои може би днес или утре“, добави още членът на УС. 
Тогава би трябвало да се разбере всъщност дали ще бъде теглена чертата на женския тим, а ако все пак го има, в какъв състав ще влезе в следващото първенство. Подозренията са, че много от титулярките ще си тръгнат от Русе. А за формирането на някаква прилична петица с ядро от русенски баскетболистки след тяхното заминаване трудно може да се говори. 
Другият важен въпрос е каква ще бъде политиката по отношение на школата, тъй като под нейното крило тренират момичета в няколко възрастови групи.  
Единственото съвсем сигурно е, че ерата „Георги Божков“ в русенския баскетбол приключи. Старши треньорът, който пое „Дунав“ през сезон 2009-2010 година и спечели няколко титли плюс купи „България“, ще продължи кариерата си в друг отбор. Доколкото научи „Утро“, клубната управа му е пуснала предизвестие за раздяла. Така може би се е разбрал с УС. Иначе публичната мълва праща Божков като наставник на „Берое“.
А в последния трети мач от малкия финал „Дунав 8806“ победи „Нефтохимик“ с 83:79. Дано статистиката, която ви предлагаме по-долу, не е последната в историята на русенския клуб. 
„Дунав 8806“: Коева 19, Костова 14, Кочева 17, Степанович 12, Шаренкапова 5 /Катич 14, Илиева 2/. 
„Нефтохимик“: Баич 10, Мазниченко 21, Самбурска 23, Желязкова 3, Митева 12 /Динева 5, Йовчева, Костова/.