Двата магазина на „Пени Маркет“ в Русе, които бяха затворени през миналата година, вероятно ще станат част от друга верига - „Т-Маркет“. След като собственикът на „Пени“ REWE Group обяви, че изтегля веригата от България, някои търговски обекти бяха прехвърлени на „Билла“. Останалите, сред които и русенските, бяха отделени в друго дружество - „Рила Проект“, което ги обяви за продан.
Както стана ясно тия дни, компанията собственик на веригата хипермаркети „Т-Маркет“ - „Максима България“, иска да придобие още 12 магазина в страната, с което се очаква да порасне до над 60 обекта, за които е направила оферта на „Рила Проект“. Подадено е и искане за концентрация в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и се очаква регулаторът да разреши сделката.
Към момента „Т-Маркет“ оперира 48 магазина в страната, като основната част от тях са в Северозападна България и в София. Изключение са пет обекта в Пловдивско и един в Разград. В сравнение с предходната година продажбите на „Максима България“, която управлява търговската верига, са нараснали с 10.4% до 72.4 млн. евро.