23-годишният Атанас Йорданов излезе на свобода след двумесечен престой в ареста, след като се сдоби с окончателна условна присъда за нелегалния опит да прекара през Дунав мост невръстната си изгора.
14-годишната Виктория С. и любимият й от Сунгурларе бяха заловени на 27 февруари тази година с „Фолксваген Каравел“ на път за Германия, където живеели родителите му. Оказало се обаче, че няма декларирано съгласие за екскурзията от семейството на малката булка, която на всичко отгоре се представила на граничарите с фалшива лична карта. 
Момичето бе задържано в ареста и 3 дни по-късно се сдоби с първата си присъда, като направи самопризнания за стореното и получи 3 месеца условно наказание с 1 година изпитателен срок и обществено порицание. Терзанията на любимия й обаче продължиха. 
Според адвоката на Атанас, между младия мъж и новата му любима горяла голяма любов и те искали да заживеят заедно. Запознали се на остров Крит, където били родителите й. Оттам тръгнал и походът им за Германия. Докато планирали как ще живеят заедно във федералната република, където била и 14-месечната дъщеричка на Атанас от предишната му любима, се оказало, че Виктория си е изгубила личната карта. В заведение се заприказвали с непозната жена, на която платили 500 евро срещу обещанието, че тя ще им осигури документ за пътуване. Така двамата успели необезпокоявано да преминат пеша българо-гръцката граница, но на Дунав мост станала засечка. Впрочем, самият Атанас твърди, че въобще не осъзнавал, че върши престъпление. Въпреки това обаче нямаше как да се размине от наказание и направи пълни самопризнания за прекрачването на закона, като се договори с прокуратурата как да бъде наказан. Така той се сдоби с окончателна присъда от 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок.