Обраният на 28 март трезор на Пощенска банка на ул.“Александровска“ е бил на практика беззащитен и е станал съвсем лесна плячка на престъпниците, научи „Утро“ от отлично осведомен източник в банковите среди.
Авторите на удара, които прибраха различна валута на стойност 220 000 лева, все още не са заловени и е много вероятно случаят да остане в папките с неразкритите престъпления.
Атакуваната стена на трезора, която граничи с подземния гараж до сградата, била покрита с шперплатови плоскости, които касоразбивачите начупили само с два ритника.

След това дошъл редът на мазилката, в която бил изчегъртан правоъгълник с основа около 60 см и височина 30 см, след което се появили тухлите. Те били премахнати в очертания правоъгълник, като мазилката била свалена с чертилка. Така се открила ламарината на трезора, която била дебела едва 1 мм. Тенекията с параметри на използваните за направа на улуци метални листи била срязана с горелка и огъната надолу. След като си отворили фронт за действие, бандитите осветили с фенерче пачките в касата, придърпали ги с ръце и вероятно са ги натъпкали в сак.
Веднага след тлъстия обир ръководството на Пощенска банка достави стабилна метална каса за съхранение на парите, но както се казва, след дъжд качулка, твърди източникът на „Утро“.
Случаят остава пълен с неизвестни. Заради изключителната прецизност и ефективност на обира веднага се появиха съмнения, че в него е замесен вътрешен човек или доскорошен служител. Дали е така, ще стане ясно, ако бандитите бъдат заловени.