Община Две могили има амбицията да развива религиозен туризъм. В тази връзка общинският съвет прие предложението на кмета Божидар Борисов за подкрепа на инициативата на манастира „Света Марина“ в село Каран Върбовка да кандидатства с проект по Програмата за развитие на селските райони. Борисов и митрополит Наум са се срещнали и са разгледали манастира, към който има изградена хотелска част по трансгранична програма. По нея са направени шпакловки и мазилки, но е необходимо оборудване и други довършителни дейности. Затова сега се предвижда обектът да бъде завършен, като бенефициент по проекта ще е църквата, а общината ще е партньор. 
Във връзка с идеята за развитие на религиозен туризъм в Две могили кметът Борисов представи в италианския град Палермо културно-историческото наследство и възможностите за инвестиции и бизнес в общината. 
В четвъртък пък предстои среща между кмета на Две могили, представители на РИОСВ и областния управител Стефко Бурджиев относно укрепването на пещерата Орлова чука и прочистването на камъни, тъй като обектът е изключителна държавна собственост и финансирането трябва да е по линия на държавата. С общински средства са ремонтирани хижата, барчето и осветлението.