Под мотото „Ценово пулсира в ритъма на времето“ ще преминат предстоящите празници в община Ценово. Празничната програма ще започне с изложба на писани яйца и Великденска украса. Почти всички експонати ще бъдат предложени за продажба на благотворителен базар. Със свои предмети ще се включат пенсионерските клубове, клубът на инвалидите, обитателите на Дневния център. На специален щанд ще се предлагат предмети, специално изработени от учениците от ОУ „Христо Ботев“. Събраните средства ще бъдат разпределени между деца в неравностойно положение. Организаторите на празника са помислили и за доброто настроение на ценовчани. Всеки, който дойде на празника, ще бъде почерпен с парче козунак, а малчуганите ще се състезават за най-здраво яйце-борец.

Своеобразна кулминация на празника ще бъде шествието, което ще премине по главната улица на Ценово. В него ще вземат участие ученици, самодейни състави, членове на спортни клубове. Дефилето ще приключи с демонстрирането на земеделското производство в района от миналото до наши дни. Ретроспекцията предвижда да се представи начините на обработването на земята – от начало с кон и дървено рало до навлизането на съвременната високопроизводителна техника – комбайни и трактори. Земеделските производители ще се върнат назад във времето с показването с вършачки и паламарки.

Празникът ще завърши както повелява традицията със завъртането на голямо великденско хоро, на което ще се хванат участници и публика.

Поредицата от празнични прояви предвижда и автомобилно състезание, което ще се проведе в Новград. В село Караманово се организира надпяване, надиграване и надсвирване на местни самодейни състави.