Велик четвъртък очакват феновете на „Дунав“ в Русе днес.

На днешния Велики четвъртък любимците им от футболния отбор, носещ името на голямата европейска река, посрещат „Добруджа“ в мач от 25-ия кръг на „Б“ група от 17 ч. на Градския стадион.

При победа на домакините в Русе и грешна стъпка на втория „Поморие“ на следващия ден в Бургас срещу „Нефтохимик“, „драконите“ си гарантират първото място в крайното класиране и завръщане в елита, след 25 години изгнание по ниските нива на родния футбол.

Старши треньорът на отбора Веселин Великов коментира, че концентрацията е на високо ниво.

„Съперникът ни е много добър отбор и въпреки че е в долната половина на класирането, показва с резултатите си напоследък, че заслужава мястото си в професионалния футбол. Затова подхождаме отговорно към срещата, но ще преследваме задължителна победа“, каза Великов.

За този двубой той няма да може да разчита на наказания заради натрупани жълти картони Михаил Милчев, както и на Марио Петков, който получи травма през седмицата. В игра все пак се очаква да се завърне младежкият национал Юлиан Ненов, който пропусна няколко срещи на отбора заради контузия.

Отново на днешния Велики четвъртък, но след 19 часа, феновете на „Дунав“ ще имат възможност да подкрепят и баскетболния отбор, носещ името на голямата европейска река. „Сините феи“ посрешат в залата в квартал „Здравец“ „Нефтохимик 2010“ в решителен двубой за бронза в женското първенство. Успех на русенския тим ще му донесе уникалното постижение да е неизменно с благороден медал от надпреварата за Купата и шампионата на България от сезон 2007/ 2008 г. насам.