Александър Тодоров се завърна в България специално за състезанието в Пловдив. Още след завършването на гимназията през 2013 година, същото лято той е приет в Западно-Лондонския университет, където също му предстои да се дипломира. Успоредно с това той работи в ресторант „Суши Самба“ в Лондон, където се предлага японска и перуанска кухня. 
Харесвам вкусовете и цветовете на тези две кулинарни школи, признава Александър. Много цветност и много фини аромати съдържат ястията от тези две на пръв поглед различаващи се силно кулинарни традиции. Не му е безразлична също и испанската кухня с нейните остри и ярки характеристики. 
Напоследък той все повече внимание отделя на актуалната днес неврогастрономия. Изучаването на кулинарните особености на клетъчно ниво и това как те се възприемат от сетивата на човека са изключително интересна наука, казва Сашо. И като пример посочва, че един и същ десерт ще се възприеме по различен начин от хора, на които сладкишът е предложен в черна и в бяла чинийка. Въпрос на нервни окончания, обяснява с усмивка русенецът. 
Засега и той няма намерение да се връща в България - просто вижда повече условия да развива себе си като професионалист в страните с традиции по отношение на ресторантьорството и кулинарията. Затова и на поканата на директорката на ПГТ Ренета Вълева да дойде и да стане учител в гимназията, отговаря само с вежлива и деликатна усмивка.