Владимир Тодоров през юли ще се дипломира в Кулинарната академия HRC, която неотдавна смени основната си база в Добрич със София. Последната година русенецът беше на стаж в столицата на Съединените щати  Вашингтон, където работеше в ресторанта на Omni Shoreham Hotel. Стажът изтече и се върнах, а това съвпадна с времето за състезанието в Пловдив, казва младият майстор-готвач. Неговото име е добре известно на русенци, които са запознати с историята на Гимназията по туризъм. В последните години преди да завърши средното си образование, Владо неизменно се нареждаше на челни позиции в средношколските състезания. 
Неговите намерения са след дипломирането да поработи в чужбина. Иска ми се да работя за ресторанти с една, две или три звезди „Мишлен“ - това дава полезен опит, а е и чудесен трамплин и добра атестация в биографията на всеки професионален готвач, обяснява Владо. И добавя: „Обичам това, което правя - да готвя в ресторанта, да се развивам, човек винаги може да научи и да прилага нови неща в нашата професия“. 
Шеф-готвачът винаги трябва да търси нови и атрактивни интерпретации на ястията, които поднася, сигурен е Владо Тодоров. Неговите собствени вкусови предпочитания обаче са традиционни - обича българска класика като агнешко печено, вратна пържола, харесва също френската и азиатската кухня.