Един от най-добрите български уролози проф.Петър Симеонов, началник на отделението по бъбречна трансплантация в столичната „Александровска болница“ и национален консултант по урология, ще преглежда всеки месец пациенти в хирургичната база на МБАЛ „Медика“. Това договори шефът на непрекъснато прогресиращото русенско здравно заведение доц.Кирил Панайотов с гостуващия специалист, който през уикенда прегледа в Русе над 50 пациенти от областта и съседни региони. Освен това проф.Симеонов ще провежда и семинари за обучаване на местни специалисти.
Практиката национални авторитети да предават опита си на русенски лекари е вече традиционна за „Медика“. В самата болница работят 14 хабилитирани медици - доценти и доктори на медицинските науки, като тенденцията е броят им да расте.
Младите колеги трябва да се насърчават и подпомагат да развиват научната си кариера. Това е пътят към истинския професионализъм, който в медицината означава едно - все по-квалифицирана помощ и грижа за пациента, обобщава философията на болничното ръководство доц.Кирил Панайотов.