От 20 000 на 10 000 лева се стопи обезщетението, което бившият началник на Второ районно управление на полицията Иван Маринов ще получи от прокуратурата. Това поне е волята на втората съдебна инстанция - тази на Апелативния съд във Велико Търново.
Повод за търсената парична компенсация стана фактът, че Маринов бе обвинен в лъжесвидетелстване и три съдебни инстанции го осъдиха, но след тежки адвокатски битки той бе окончателно оправдан. А заради съсипаните месеци, белязани от водене на дела, срам от обвиненията и шушуканията зад гърба му, полицейският шеф поиска 50 000 лева обезщетение от прокуратурата.
Случаят, за който той се сдоби с обвинения, е от октомври 2009 година, когато Маринов заявил пред районен магистрат, че гневна жена влязла в кабинета му и го нахокала, че е дърт комунист и работи в услуга на ДПС. 
След като стана ясно, че Маринов не е лъгал в съдебна зала, той получи 20 000 лева обезщетение от Окръжния съд в Русе, но втората инстанция го намали. Причината - полицаят е бил с най-леката възможна мярка за неотклонение, срещу него не е започнато дисциплинарно производство, а вместо това му е позволено да се пенсионера и да получи 20 заплати накуп. Освен това е било ясно, че ако бъде осъден, то ще е на минимално наказание, а и не е доказал, че обвиненията са се отразили негативно на здравето му.