Автомобилна застраховка „Гражданска отговорност“ за цялата година само срещу 50 лева. Такава суперапетитна оферта предлагал русенецът Калоян, който в началото на седмицата бе задържан като основен играч в организирана престъпна група, пише „Телеграф“. Според обвинението той и още осем души, двама от които русенци, изготвяли и пласирани фалшивите застраховки. Изпращали ги на клиентите си по куриер, като освен с „Гражданска отговорност“, която била поне 3-4 пъти по-евтина от законната, търгували и с фалшиви документи за технически прегледи и зелени карти. Голяма част от клиентелата им била съсредоточена в Румъния. 
В четвъртък тезата на Специализираната наказателна прокуратура не издържа в съда, а тримата русенци бяха освободени под гаранция. Според Агенция БГНЕС това са Калоян Георгиев, Николай Василев и Евгений Бонев. Очаква се обаче обвинението да оспори леките мерки за неотклонение пред Апелативния специализиран наказателен съд и другата седмица да продължи да настоява за техното постоянно задържане в ареста.
„Утро“ потърси за коментар адвоката на Калоян - Людмил Павлов, който посочи, че публикуваното в националните медии не отговаря съвсем на истината. Отказа обаче подробности около случая, тъй като все още няма окончателно решение каква ще е мярката на клиента му, а освен това се позова на следствената тайна.