Две къщи в Бъзън са били превърнати в складове за нелегален тютюн и цигари. Акцията по разкриване на депата е извършена в четвъртък от митничари в сектор „Оперативен контрол“ и служители от Граничния полицейски участък.
При щателната проверка на първия адрес разследващите се натъкнали на заключена врата на стар обор. Собствениците започнали да увъртат, че там има само дърва за огрев и че нямат ключ, понеже помещението отдавна не се ползва. Наложило се униформените да отворят вратата, зад която ги чакали 33 мастърбокса цигари. Инспекторите изброили общо 16 600 кутии „American Legend“ и „Marshal“, всичките без бандерол. Стойността на откритото количество възлиза на 124 500 лева. 
По време на проверката втора мобилна група атакувала друг адрес, за който също имало данни, че се държат акцизни стоки без бандерол. Там проверяващите открили общо 52 вакуумирани пакета с тютюн за пушене, всеки с тегло около 1 килограм. Общата стойност на откритото количество се оценява на 9000 лева по пазарни цени.
По двата случая са образувани досъдебни производства. Предотвратените щета за бюджета от дължимия акциз за цигарите и тютюна възлиза на около 78 000 лева.