Приказката, че човек не може да избяга от късмета си, бе потвърдена по изумителен начин от Валентина и Николай Николови, които вчера се оказаха големите победители в драматичния финал на играта на вестник „Утро“ и туроператорска агенция „MG Travel“.
Служителката в агенцията Лилия Манолова бе натоварена със задачата да избере сред многобройните участници в трите кръга на играта късметлията, който печели почивка в райското егейско кътче Дидим за Великден и тя изтегли Николай Николов. Позвънихме му, за да го зарадваме и да го поканим да си получи наградата, но тук се намесиха десетилетните атаки на телефонните измамници. Човекът реши, че някой се опитва да го въвлече в схема за изнудване и решително заяви, че не участва в такива неща, след което затвори телефона.
Късметът не бива нито да бъде насилван, нито да бъде обиждан, решихме ние и започнахме процедурата отначало.   
Огромният куп талони със старателно изрязани цветни снимки на известни европейски кули отново бе няколко пъти разбъркан, а Лилия Манолова изтегли името на втори участник - Валентина Николова.
И никой дори не предполагаше какъв Шекспиров сюжет е сътворила съдбата...
Позвънихме на Валентина и след като отново обяснихме кои сме и за какво се обаждаме, се оказа, че това е съпругата на Николай, който само няколко минути по-рано ни сметна за измамници!
Добрата новина застигна семейство Николови на път към Добрич. Двамата ще изкарат една вълнуваща безплатна олинклузив почивка в дните около Великден в петзвездния „Бийч Елеганс“ в егейския курорт Дидим.  
Много сме развълнувани и доволни. Съпругът ми шофира и при първото обаждане не можеше много да говори. Не е чул добре как сте му се представили и затова не повярва, че печели. Като звъннахте и на мен, в началото също си помислих, че е телефонна измама. Щастливи сме и не можем да повярваме на случайността и на късмета си, каза по телефона 64-годишната Валентина.
Двамата късметлии са дългогодишни учители по история и български език и литература в най-голямото русенско училище СОУ „Васил Левски“. Вече са пенсионери и се радват на златната житейска есен. Често пътуват, четат книги, гледат телевизия. Редовно купуват вестник „Утро“, за да се информират за случващото се в региона. Участвали са в предишната игра на вестника за почивка в черноморския рай „Албена“, а сега прилежно са изрязали, подредили и залепили снимките на кулите и в трите кръга на играта. Всъщност случайността още веднъж показа, че е велика сила - и двата изтеглени печеливши талони на Валентина и Николай бяха със световноизвестния символ на Франция - Айфеловата кула. 
Никога досега не сме печелили, това ни е първата награда, и то голяма. Затова сме и толкова развълнувани, сподели Валентина. За нея и съпруга й Турция не е непозната дестинация. Семейството вече няколко пъти е било на екскурзия в Истанбул, както и на почивка в Айвалък.
Валентина и Николай често пътуват и в България, като са обиколили почти всички известни места. Дори вчера, когато научиха за добрата вест, двамата пътуваха към Добрич и Варна, където да изкарат един уикенд при дъщеря си - юристката Светлана Симеонова. Повод за посещението им в морската столица е и рожденият ден на внука им Филип, който тази година ще бъде първи клас, а грижовните баба и дядо са се подготвили с многобройни изненади и подаръци. Една от изненадите ще бъде и новината за спечелената почивка в Дидим. Това обаче ще наложи малка, но приятна промяна в плановете за светлия християнски празник на семейство Николови, които очакваха идната неделя дъщеря им и семейството й да им гостуват в Русе.