От осем месеца 32-годишният русенец Иван Белчев, който живее в Мюнхен, издава онлайн списанието „Амбиция“, в което показва историите на успелите българи у нас и зад граница. В него младият издадетел и екипът му разказват за професионалните им постижения и за пътя към успеха, а целта е чрез тези истории да мотивират сънародниците ни по света да се развиват. Списанието се издава и на английски, като достига и до чужденците, които се интересуват от България.  

Давам кураж за решителна крачка на хората, които казват, че не могат да направят дадено нещо, казва младият русенец. Той живее и работи в Мюнхен от 5 години. Завършил е Немската гимназия, а след това „Промишлен дизайн“ в Русенския университет. Впоследствие се насочва към немския град Манхайм, където получава магистърска степен в областта на комуникационния дизайн. Още като ученик обича да се занимава с изкуство и креативни процеси и затова се насочва към тази специалност. 
Въпреки че е имал изключително успешен собствен бизнес в сферата на дизайна в Русе, през 2011 година Иван и съпругата му Бисерка заминават за Мюнхен, за да търсят нови светове. Днес двамата се радват на добър бизнес и на 3-годишният си син Калин, който говори перфектно и български, и немски. 
В чужбина съм не заради липсата на работа, а за да откривам нови неща, да се запозная с нова култура, която да ме обогати, казва младият уеб дизайнер. 
Още преди да замине в Мюнхен, Иван си намира работа по специалността в „Майкрософт“ - Германия, а след три години създава собствена фирма за уеб дизайна. Днес той се занимава с клиенти, като работи в техните офиси като уеб дизайнер и едновременно развива успешно личните си идеи. 
Последният личен свеж и нов проект Иван пусна тази седмица и това е „Амбиция ТВ“, чрез която също се стреми да достигне до всички българи по света. Това, което кара автора да го реализира, е хубавата българска музика, която се създава в родината му. Тя липсва на много българи по света и чрез „Амбиция ТВ“ те могат да се почувстват по-близо до България. Онлайн телевизията е разделена в няколко категории от модерни хитове, през вечните български песни до видеоклипове, показващи българската природа и фолклор. 
Това е телевизия, за която не ти е нужен телевизор, защото тя може да се гледа на компютър, таблет и смартфон, споделя Иван. 
През свободното си време младият уеб дизайнер кара колело и ходи на курсове по български народни танци. Два месеца в годината задължително прекарва и в родината си, където са всичките му близки, а и личните проекти, с които се е захванал, са свързани именно с България.