Административният съд в Русе е следвало да извърши проверка на действителните и недействителните бюлетини, предвид обективните данни за нарушение при отчитане на изборния резултат във Ветово. Това казва в свое решение Върховният административен съд, който върна спора за доизясняване в русенските съдебни зали и нареди бюлетините да бъдат преброени повторно. 
Кметската победа на Георги Георгиев в община Ветово бе оспорена от опонента му от ДПС д-р Мехмед Мехмед. Той загуби надпреварата с едва 14 гласа разлика и изтъкна пред съда съмнения, че реалният вот не отговаря на описаните изборни резултати. 
Заради откритите не една и две нередности при отчитане на кметския вот, които върховните съдии подробно описват в своето становище, казусът ще се разгледа повторно в Русе, но от нов съдия. А решението от края на ноември, че изборният резултат във Ветово е правилно отчетен, бе отменено.
Според върховните съдии русенските им колеги е трябвало да стартират процедура за оспорване на 10 секционни протокола, за които има данни за нарушения. Освен това е трябвало да прегледат не само недействителните бюлетини, но и зачетените като действителни. Нещо повече - в купа с недействителни бюлетини имало действителни гласове за Мехмед, които били отчетени като нередовни.
Това означава, че бюлетините от Ветово ще се броят повторно, за да се отчетат отново всички гласове и според получения резултат съдът да отсъди законно ли е избран кметът на Ветово.

Георги Георгиев: Нямам притеснения,
явно има съмнения в хората на ГЕРБ и ДПС

„В секционните комисии, чиито протоколи се оспорват аз като кандидат за кмет от местна коалиция „Бъдеще за всички“ не съм имал представители. Нямам притеснения, че някой може да е броил бюлетини в моя полза. Повече от 50% от членовете на комисиите бяха от ГЕРБ и ДПС и излиза, че явно съмненията са в тяхната работа. Аз обаче вярвам на хората, които са броили бюлетините. Вярвам и на българския съд“, коментира за „Утро“ кметът Георгиев.