61-годишният Валентин П. направи пълни самопризнания пред съда, че след стабилен запой шофьорските му умения заплашително се влошили и се блъснал на два пъти.
Черен за него се оказал 28 март, когато към 17 часа след алкохолен разгул подкарал своя „Фолксваген Пасат“. Стигнал ул.“Пирот“ като целта му била да влезе в паркинга на хотел „Сплендид“, но не успял да вземе десния завой и се ударил в уличен стълб. Тогава го видял охранител на хотела и го попитал какво е станало. Пияният смотолевил, че не можел да включи на задна скорост и гардът му обяснил как става, направило му впечатление, че шофьорът е неадекватен и езикът му силно се преплита. Въпреки това почерпеният направил втори опит - подкарал колата си и този път успешно влязъл на паркинга, но при маневра ударил паркиран „Сеат Толедо“. Като видял, че колата му става жертва на борещия се с лоста шофьор, собственикът на сеата сигнализирал спешния телефон 112. На място дошъл екип пътни полицаи, който тествал 61-годишния ветеран и пробата отчела солидните 3.41 промила алкохол.
За опасното си шофиране Валентин се изправи пред състав на Русенския районен съд и призна всичките прегрешения, в които е обвинен. Така той се сдоби с облекчената присъда от 1 година условно с 3 години изпитателен срок, 300 лева глоба и забрана да сяда зад волана през следващите 2 години. Наказанието може да се обжалва.