Глоба от 2000 лева заслужава мобилен оператор, който, въпреки че прекратил отношенията си със своя клиентка, продължил да й начислява такса всеки месец. Това реши състав на Русенския районен съд, като намали наполовина първоначално наложената санкция.
В края на ноември клиентката отишла в офис на „Мобилтел“, за да прекрати договора си с дружеството. По документи уж така и станало, но след месец и половина била изненадана с начислена месечна такса. Историята се повторила и през следващия месец, въпреки че жената вече не ползвала услугите на този мобилен оператор. Затова подала жалба в Комисията за защита на потребителите. Оттам пък санкционирали дружеството, въпреки че то коригирало издадените фактури, като отчислило таксите. А наложената глоба от 4000 лева стигна до обжалване пред съда.
Магистратите посочиха, че операторът вече е бил наказван за подобни нарушения и отхвърлиха претенциите му, че случаят е маловажен, тъй като реално жената не е платила начислените такси. Решено бе, че санкцията от 4000 лева, която представлява двойния размер заради повторно погазване на правилата, е прекалено висока и бе намалена наполовина. Решението може да се обжалва.