21 тона пилешки бутчета, декларирани като храна за животни от пилешко месо, хвана Икономическа полиция към Областната дирекция на МВР непосредствено след влизане на стоката в страната през Дунав мост.
Операцията под ръководството на междуведомствения  център за борба с контрабандата към ГДБОП е проведена в понеделник. На Дунав мост се явил български камион, пътуващ от Полша за Пазарджик. Шофьорът Д.И. декларирал, че вози храна за животни от пилешко месо и минал безпрепятствено. Облекчението му обаче не траяло дълго. Служители на Икономическа полиция и антимафиоти го спрели на бул.“България“ и направили втора проверка, при която станало ясно, че стоката всъщност е пилешки бутчета, маскирани зад т.нар. тапа от няколко кашона с храна за животни. Ако номерът беше минал, вносителят щеше да си осигури поне двойно по-голяма печалба, а държавата щеше да загуби дължимото мито.
След установяването на измамата камионът бил запечатан и конвоиран до Пазарджик, където при разтоварването се установило, че в хладилния фургон има 21 000 кг пилешки бутчета в кашони.
Служителите на НАП са наложили предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30% от стойността на внесената стока, а фирмата-получател е подложена на пълна ревизия.