Сериен крадец от „Билла“ за пореден път е заловен в магазина на ул.“Неофит Бозвели“ при опит да излезе с неплатена стока. При задържането на 30-годишния Иво Н. след касовата зона в раницата му са намерени три бутилки уиски „Джак Даниелс“ от по 57 лева едната и един шоколад „Линд“, който бил страстта на наркомана.
Задържането на наркозависимия Иво станало във вторник в 14.30 часа. Малко преди това охранителката Даниела Христова видяла на монитора за видеонаблюдение, че издирваният за кражби на скъпи швейцарски шоколади мъж влиза в магазина и му обърнала специално внимание. След по-малко от минута видяла как Иво пъха в раницата си три бутилки качествено уиски и любимия си „Линд“. Даниела веднага информирала по станцията на дежурния в магазина охранител Ганчо Ганев, който проследил клиента и след като минал покрай касите без да плаща, го спрял на изхода.
Началник на живата охрана в обектите на „Телепол“ в Русе Мариана Димитрова, станала известна като страшилището на крадците в „Билла“, повикала полиция, тъй като Иво бил залавян многократно след кражби на шоколади от известната швейцарска марка от магазините на австрийската верига и все обещавал, че ще плати набъбналите до над 1000 лева глоби, но това така и не се случило. 
А посегателствата били подтикнати от наркотичния глад. Иво успявал да пласира на по-ниски цени скришом измъкнатите шоколади и с парите си купувал дрога. „Бизнесът“ му явно се разчул, защото в четвъртък действал по поръчка на купувачи, готови да му платят 60 лева за трите бутилки откраднато уиски. 
Заловеният наркоман първоначално е задържан за 24 часа в ареста на Първо РПУ. Вчера мярката му е удължена на 72 часа с прокурорско разпореждане, след което ще бъде изправен на съд и по всяка вероятност ще влезе в затвора за кражби.