Толкова съм щастлива да бъда в Русе, това е любов от пръв поглед - това изпя буквално джаз певицата Джанис Харингтън с усмивка към диригента на Биг бенд Русе Димчо Рубчев. Закачката даде тон на пресконференцията на американката, която от години живее в Германия, а сега гостува за концерт в Русе по специалната покана на Биг бенда и общинското предприятие „Русе арт“.
Основният виновник е музикантът Венци Благоев, който ме свърза с Джанет, призна Рубчев. И не сдържа възхитата си от гостенката, която според него излъчва чистота и позитивизъм. 
Директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов също видимо беше подвластен на обаянието на дамата. Той разкри, че с концерта на Джанис Харингтън и музикантите на Димчо Рубчев в четвъртък от 19 ч се реализира една от неговите идеи биг бендът да се развива и да стане фактор в културата на България, като произвежда продукт на добра цена. Савов покани Харингтън да направи уъркшоп и с русенски деца наесен. 
Бендът е страхотно подготвен, това са професионалисти, възкликна певицата след първата репетиция с оркестъра. За да обясни по-изразително как точно разказва на деца и младежи тайните на джаза, блуса и соула, тя покани журналистите да повтарят след нея текста, а после и да запеят песен на певицата Беси Смит, наричана през 30-те години на миналия век в САЩ Императрицата на блуса. 
Концертът на Джанис Харингтън с русенския оркестър започва в 19 ч тази вечер на Голямата сцена на Доходното здание.