„Където и да е, трябва да изиграем този мач и да го спечелим. Доколкото знам, теренът на стадиона в Монтана е в добро състояние. Прогнозата е в събота да не вали дъжд, така че дано има условия за добър футбол“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов по повод срещата от 25 кръг на първенството на „Б“ група с „Локомотив“ /Мездра/. 
Както вече писахме, „Дунав“ ще гостува на „железничарите“ на неутрален терен в Монтана заради лишаването им от домакинство за два кръга.
„Не мога да ви кажа нищо за домакинската организация на „Локомотив“, тъй като нашата задача е само да подсигурим терен. Нямам идея и каква ще бъде цената на билетите. Що се отнася до наема за ползване на стадиона, въпросът ще се съгласува между двата клуба. Сигурно ще е символичен, защото от „Локо“ също са ни помагали“, заяви пред „Утро“ изпълнителният директор на ФК „Монтана“ Румен Панайотов. 
Въпреки усилията ни не можахме да се свържем, за да научим нещо повече от отговорен фактор в клуба от Мездра.   
Стадион „Огоста“ е с 8000 седящи места /2 пъти по-малко от Градския в Русе/. Има пластмасови седалки и лекоатлетическа писта, която се използва най-вече за детски турнири. Последният му ремонт датира от 1995 година, когато капацитетът му бе увеличен с около 2000 места. Тревното покритие на терена бе подменено през лятото на 2010 година.
През 2014 година на „Огоста“ бе монтирано електрическо осветление, но явно заради пестене на средства то почти не се използва.