В движение се е запалил локомотивът на международния влак Мюнхен - Истанбул при гара Преславец до Харманли. Три пожарни екипа веднага са пристигнали на мястото на инцидента. Локомотивът е откачен от влаковата композиция, предаде Дарик радио.

Няма пострадали, няма и опасност за хората. Във влака, който е с 250 места, са пътували общо 135 души.

Преди шест дни пожар избухна в нощния влак Бургас-София. Инцидентът е станал малко след 23 часа. вечерта. Пожарът е избухнал в движение, когато тренът наближил ж.п. прелеза на айтоското село Карагеоргиево.

Пламъците избухнали в долната част на локомотива. Машинистът и неговия помощник усетили мирис на изгорял проводник и започнали да проверяват откъде идва дима. Минути по-късно забелязали, че локомотивът, теглещ композицията, гори в долната си част. Те незабавно спрели влака и започнали да гасят горящия локомотив на място.

Свидетели на среднощния инцидент станали около 60 души, които пътували във влака. Хората са били изведени от вагоните на безопасно разстояние, докато пламъците бъдат потушени. По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение, съобщиха от полицията. в друг влак за столицата.