Ръководството и треньорският щаб на Барселона нямат намерение да се разделят с нападателя на отбора Неймар. Това съобщи вицепрезидентът на каталунския клуб Жорди Местре, разсевайки появилите се напоследък слухове и спикулации.

"Неймар не само ще остане при нас, а дори и мисли в главите ни не са идвали за неговата продажба. Вече съм казвал, че ние сме много доволни от футболиста. Той дойде при нас, когато други клубове му предлагаха по-висока заплата. Избра Барселона, за да играе заедно с Меси добър футбол и да печели титли. Този сезон е особено силен за него", отбеляза Местре, цитиран от "El Mundo Deportivo".

В същото време треньорът на отбора Луис Енрике каза, че Неймар е напълно концентриран в предстоящия мач с Депортиво Ла Коруня. Наставникът отговори на въпрос влияе ли по някакъв начин на бразилеца това, че все още няма яснота за участието му в Олимпиадата и Копа Америка.

"Неймар е съсредоточен в мача с Депортиво. Него го интересува този мач. А за останалите въпроси разполагаме с време, предстои дълго лято", каза Енрике. Неймар силно желае да участва и в двата турнира, но Барселона има намерение да му разреши да играе само на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.