Още пет училища от Русе и региона „влизат в час с данъците“, съобщиха от НАП. В рамките на третата част от образователния проект на приходната агенция първият данъчен урок бе изнесен пред абитуриентите на СОУ „Панайот Волов“ в гр. Бяла. В следващите дни с данъците и осигуровките ще се запознаят и учениците от 11 клас на същото училище. В Русе лекторията ще се проведе в още 4 училища - Мюсюлманското училище, АГ „Гео Милев“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“.
20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн екран.
Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Ицо Хазарта и др. По интересен начин те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравно и социално осигуряване, важността на касовата бележка, какво е държавен бюджет и др.