Иван Иванов и Александър Неделчев ще бъдат заместници на новоизбрания председател на общинската организация на БСП в Русе Пламен Рашев. Иванов ще се занимава с организационната дейност, а Неделчев ще отговаря за местната политика. Това реши червеният пленум седмица след общинската конференция, избрала Рашев на лидерския пост. Екатерина Заякова е секретар по коалиционната политика, а проф.Христо Белоев - секретар по медийната политика.
Търсим новото, търсим сблъсък на идеи, на позиции, за да откриваме нови и нестандартни форми за разширяване влиянието на БСП, заяви Пламен Рашев, като подчерта, че сред приоритетите е обновлението на партийните редици. 
Според БСП избирането на Белоев за председател на Общинския съвет е тяхното послание за солидарност и единение на русенци и било обвързано с желанието на червените Русе да се развива.
Заедно с това отчетливо ще заявяваме своята роля на опозиция, подчерта Александър Неделчев. И коментира обсъждането на бюджета за изминалата година, което общинската администрация провежда в средата на април, като „формално спазване на буквата“, но не и като искрен интерес какво е мннението на жителите на града. 
Вчера стана ясно, че тази година социалистите няма да проведат традиционното си шествие на 1 май. Празникът на труда съвпада с Великден и затова решихме, че е неуместно на такъв празник да правим манифестация, каза Неделчев. Честването БСП ще направи по друг начин, който засега не се афишира.