Джаз и госпъл звездата от Съединените щати Джанис Харингтън пристига другата седмица в Русе, за да изнесе концерт на 21 април в Доходното здание заедно с Биг бенд Русе. Американката ще гостува в града по специалната покана на общинската управа и фондацията „Русе - град на свободния дух“, като идеята е на бигбенда и неговия ръководител Димчо Рубчев. Билети все още могат да се намерят на касата на общинското предприятие „Русе арт“ в Доходното здание. 
Джанис Харингтън е добре известна в България, макар в Русе да изнася концерт за първи път. Сред музикантите, с които е работила, личат имената на светила като Би Би Кинг, Бъди Гай, Жак Дюпре, Франк Синатра-младши и други. 
Джанис Харингтън неколкократно се е изявявала в България, често пъти с китариста Дилън Вон. Пяла е на джаз фестивала в Банско, във фестивала „Варненско лято“, изнасяла е концерти в НДК, в зала „България“, на откритата сцена на античния театър в Пловдив, в Кърджали. През юли миналата година тя направи впечатляващ концерт заедно с Коцето Калки. Ето какво казва за нея българският певец: „Тя има 5 деца и 15 внуци, но пее със същата страст и енергия като Тина Търнър“. Джанис пък направо се била влюбила в изпълненията на Коцето Калки в „Джизъс Крайст Суперстар“.