Най-новата русенска хорова формация - дамският камерен хор „Дунавски вълни“ при читалище „Ангел Кънчев“, се включи в националната инициатива „България пее“ на Българския хоров съюз по повод 90-годишнината му. Над 150 хора от цялата страна в продължение на три дни показваха своето изкуство на сцените в различни градове. Русенският хор участва в Пролетния хоров празник в Казанлък. Под диригентството на Весела Тодорова певиците представиха стилна програма, като концертът се проведе сред антични предмети като копия на маската на Севт Трети и главата на Терес. 
Дамският камерен хор „Дунавски вълни“ е създаден едва преди шест месеца от бивши възпитаници на детския хор със същото име. Следващата изява ще бъде на 23 април от 18 ч в зала „Европа“ във Великденския концерт заедно с детския хор.
В „България пее“ се включи също и детско-младежкият хор „Св.Георги Победоносец“ към Общинския младежки дом в Русе. Той изнесе концерт в Добрич заедно с хорове от Хасково, Свищов и града домакин. Русенци представиха под диригентството на Мина Влайкова 8 изпълнения, започвайки с „Отче наш“ и изпълнявайки „Ботев марш“ на финала. Накрая сборен хор от всички състави изпя „Музика“ и „Хубава си, моя горо“.