От 50 до 200 лева да бъде първата глоба за носене на бурки, всяко следващо нарушение да удвоява предходната сума. Това ще поиска ВМРО в подготвения проектозакон, който ще регламентира носенето на специфични религиозни отличия, които закриват лицата. Там, където има бурки, има ислямизъм, а след него идва тероризмът, каза вчера зам.-председателят на ВМРО и народен представител Искрен Веселинов. Той уточни, че за тези, които приканват жените да забулват лицата си и проповядват радикален ислям, проектозаконът предвижда наказателна отговорност. Не можем, оправдавайки се, че сме религиозно търпими, да търпим неща, които нямат нищо общо с религията, заяви Веселинов. 
Пресконференцията на комитите вчера бе свикана по повод конгреса на организацията. 10 на сто от националното ръководство на ВМРО вече са от Русе, похвалиха се от местната организация. След като на конгреса в неделя бяха преизбрани председателят Красимир Каракачанов и неговият заместник Искрен Веселинов, а също и организационният секретар Юлиан Ангелов, в организационния съвет влязоха още шест души от Русенска област. Това са Галин Григоров, Асен Даскалов, Траян Тотев, Стефан Бучаков, Бисер Ранков и Деян Стайков. 
Основен приоритет за нас остава консолидирането на патриотичното пространство, каза Искрен Веселинов. Според него над 40 на сто от българите искат президент-патриот, затова издигнатата от русенци кандидатура на Каракачанов за следващ държавен глава може да провокира голямо и сериозно обединение на нацията.