Футболистите на „Дунав“ победиха „Банско“ с 3:1 и след равенството на „Поморие“ като гост на „Лудогорец 2“ /0:0/ дръпнаха със 7 точки на върха във временното класиране. Златният аванс 6 кръга преди края на първенството почти предрешава битката за първото място и увеличава солидно шансовете на русенския тим за парадна промоция в „А“ група.
Какво показват простите сметки? Ако поморийци направят фантастична, но твърде малко вероятна победна серия в 6-те си оставащи двубоя, отговорът на „Дунав“ трябва да е в 11 спечелени точки. Така, дори при точково равенство на върха, русенският отбор ще празнува виза за елитния футбол с по-добрите си директни показатели. Важното сега е добрата и тежка работа през сезона да бъде довършена с хладен разум и още по-здрава увереност.
„Дунав“ изигра икономичен мач срещу „Банско“. Може би тактиката бе такава - гостите да държат привидно инициативата с повече владеене на топката и когато преминат в половината на русенския тим, да бъдат поставяни в шах с бързи контри. 
Този план сработи бързо. Будинов смъкна топката към Янислав Иванов, той се завъртя около оста си и технично прати топката в мрежата на Атанасов. Янислав, дебютант в официален двубой с небесносиния екип, вкара гол в мач на двата тима и през есента. Тогава той бе играч на „Банско“.
До 2:0 се стигна при изпълнение на заучено положение, когато „Дунав“ получи пряк свободен удар в зоната на десния фланг. Атанас Атанасов заложи на фалц с дълъг прехвърлящ пас над купа от играчи, централният защитник Мартин Ковачев избяга от засадата със спринт вляво и засече топката от въздуха.
Картинката след почивката не се промени. Футболистите на „Банско“ комбинираха повече с топката, но опасностите пред вратата им бяха по-сериозни. Така се стигна до 60-а минута. Ковачев прати топката с дълбоко подаване към Костадинов вдясно, той комбинира с Будинов, а централният нападател изведе капитана Диян Димов на идеална позиция. Димов наниза с удар под гредата гол №9 в личната си сметка - 3:0!
Гостите върнаха едно нападение след дълга обходна атака и непростима дрямка на цялата русенска отбрана. Нападението се разви по дясното крило, продължи с успоредно на голлинията подаване на Лазаров и завършващ къс удар на Христо Кирев. Така „Дунав“ получи едва първия си гол в 7-те мача от началото на пролетния сезон. 
Важен по едно време реши да е и свирилият много добре близо 70 минути съдия Ангел Баялцалиев. Той не даде поне фаул за брутално нарушение в гръб на откъсналия се сам срещу вратата Бранимир Костадинов. Защитникът на „Банско“ бе за директен червен картон, но Баялцалиев даде знак играта да продължи. После обаче бързичко вдигна жълт картон на Георги Чакъров за явна симулация в търсене на дузпа. Жълт картон по-рано за абсолютно безсмислено нарушение в центъра на терена получи и Мартин Ковачев.
Чакъров бе главен герой в една от последните, изпипана по ноти опасни атаки на „Дунав“. След бързо разиграване на топката тя достигна до Будинов, той я чукна триково към Чакъров и го изведе пред абсолютно празна рамка при безпомощно паднал на тревата вратар. Ударът на Чакъров от няколко метра прати топката в... лявата греда! 
Извън необичайно прстеливата на моменти игра на русенския тим хубаво впечатление през първите 30 минути остави работата на Янислав Иванов. Дебютантът показа, че има дарба и на конструктор, и на нападател. Докато бе свеж, даде хубави пасове и роди доста конструктивни идеи. Отлично, макар за краткото време в което игра, се включи и Николай Парнаров. Той оживи атаката по десния фланг и даде повече скорост на отбора си. 
В следващия си мач „Дунав“ ще бъде гост на „Локомотив“ /Мездра/. Както е известно вече, „железничарите“ бяха наказани с лишаване от домакинство. До вчера още не се знаеше в кой град ще посрещнат лидера в „Б“ група.  
„Дунав“: Луков, Петков /76-Парнаров/, Ковачев, Атанасов, Милчев, Димов, Колев, Читаков /57- Раденцов/, Будинов, Чакъров, Янислав Иванов /46- Костадинов/.
„Банско“: Атанасов, Йордан Лечов, Слаев, Фикиин /46-Лефтеров/, Лазаров /75-Ласков/, Илиев, Чипилов /70-Кирев/, Родов, Хазуров, Илия Мунин, Витанов.