„Ние творим не велики дела, а само малки, но затова пък го правим с голяма любов“ - това бе финалното изречение на документалния филм, подготвен за 10-ата годишнина от създаването на русенския дневен център на местната структура на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения БАЛИЗ. Децата и младежите до 35 години, които вече десет години намират тук своя втори дом и се учат да бъдат полезни и щастливи, в събота отпразнуваха рождения ден на центъра. В зала „Филхармония“ те посрещнаха много гости - от сродни центрове в столицата и страната, свои приятели доброволци от неправителствени организации в Белгия, представители на институции. С поздравления към ръководството на дневния център и към децата и младежите се обърнаха народната представителка Светлана Ангелова и заместник областният управител Станимир Станчев. 
Ние даваме шанс за по-смислен живот на децата с интелектуални затруднения, като им помагаме да откриват красотата в творчеството, в природата, в човешките отношения, каза създателката и управителка на дневния център Бисерка Иванова. Тя благодари сърдечно за подкрепата и за съдействието на хората, откликващи на проблемите на различните деца и младежи. 
С артистични поздравления в концерта, последвал официалната част, се включиха формации от Общинския детски център за култура и изкуство, детска градина „Русалка“, Русенския университет и дневния център в Сливо поле. Във фоайето на зала „Филхармония“ пък бе подредена изложба с изработени от питомците на центъра декоративни свещи, картички, пана, украшения.