На трима пияни шофьори Районният съд отне книжките и им наложи условни присъди.
На 12 март полицаи във Ветово са заловили 23-годишния А.Г. да кара ауди с 1.91 промила по пътя от Писанец. Докато униформените му пишели акта, спътникът му К.А., на 24 г., се качил в колата и потеглил. Полицаите бързо го догонили и установили, че той също е пиян и никога не е имал книжка. Неговата проба показала 1.89 промила. К.А. се оправдал, че искал да премести аудито, но номерът не минал и той и А.Г. са вкарани в ареста, като книжката на А.Г. е отнета. Впоследствие той се споразумял за условна присъда.
К.А. е осъден на първа инстанция на осем месеца затвор с три години изпитателен срок и глоба от 200 лева. Присъдата подлежи на обжалване в Окръжния съд в 15-дневен срок.
На 30 март във Ветово е заловен 28-годишният М.А. да кара „Фолксваген Пасат“ в нетрезво състояние. Засечката станала 15 минути след полунощ, а дрегерът показал 1.46 промила. Ветовчанинът се споразумял за шест месеца затвор с три години изпитателен срок, 200 лева глоба и девет месеца без книжка. Присъдата е окончателна.
Същата условна присъда е получил и водачът на „Ланд Ровър“ Т.Д., на 30 г., който на 29 март 35 минути след полунощ не дал предимство на нисан по бул.“Съединение“ и го блъснал на излизане от ул. „Болярска“. На място служители на КАТ установили, че висшистът, който карал джипа, шофира с 1.87 промила. Униформените са отнели книжката на Т.Д., а съдът постановил това да е за срок от година и два месеца.