Повече от 3.5 тона контрабандна украинска водка открили митничари и гранични служители на Дунав мост при проверка в руски автобус „Неоплан“ с туристи от Одеса за Солун. Алкохолът бил укрит в много тайници.
Рейсът пристигнал на Дунав мост в 15 часа в четвъртък от Румъния на път за Гърция. Граничните служители вече имали информация, че в него може да има нещо нередно и го пратили за оглед на митническия скенер. Митничарите пък веднага направили справка и установили, че возилото вече е хващано с нелегална водка в големи количества и го подложили на щателна проверка на рентгена. Още от пръв поглед митничарите разбрали, че багажното помещение е по-ниско и по-малко от обикновено и при задълбочения преглед на монитора се видяло, че в тайници под пода, около двигателя и под седалките има укрити бутилки от по 700 мл. След махането на маскировката от тайните багажници били извадени 5492 бутилки украинска водка.
Рейсът бил управляван от двама мъже с гръцко и руско гражданство. По-възрастният от тях - 58-годишният Г.К., признал, че стоката е негова и на два пъти симулирал, че получава сърдечен удар. Номерът обаче не минал и той бил вкаран в ареста на гранична полиция с прокурорско разпореждане. Автобусът също е задържан, а другият шофьор на 42 години и пътниците са освободени.