Първият концерт от поредицата летни петъчни вечери на Биг бенд Русе ще бъде днес, съобщи диригентът на оркестъра Димчо Рубчев. В 17 часа музикантите започват първата си изява за летния сезон - тя ще бъде на централния площад, на традиционното място на старата градска естрада. 
Даваме начало на пролетно-летния арт сезон, ще свирим всеки петък, когато ангажиментите ни и времето, разбира се, ни го позволят, каза Рубчев. Тази година оркестърът няма да се закотви само на едно място, а ще сменя импровизираните сцени. Ще има концерти и на стълбището пред Доходното здание, и на кея, и в парка, обясни диригентът. Неговото желание е музикантите да покажат своето изкуство и на непопулярни в момента места. Ще изнасяме концерти и в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“, имаме и други идеи, които засега ще оставим в тайна, каза Димчо Рубчев. 

Това, което със сигурност мога да кажа, е, че ще изпълняваме музика в различни стилове и жанрове - ще зарадваме почитателите на самба и ча-ча, на евъргрийните и буги вуги, ще свирим и много кавъри на известни и любим джаз парчета, увери ръководителят на Биг бенд Русе.