Софиянецът Ангел Баялцалиев ще бъде главен арбитър на мача „Дунав“-“Банско“ в събота /16 часа/. Той ще е третият арбитър от реферска фамилия с наряд за двубой на русенския отбор. Преди него дунавци играха под фалшивата свирка на Мартин Александров и Ангел Ангелов, чиито татковци - Борислав Александров и Любен Ангелов, също бяха елитни съдии.
Бивш рефер и сегашен главен инструктор към Съдийската комисия е и бащата на Ангел Баялцалиев - Детелин. За разлика от сина си той бягаше по тъча с флагчето.
Баялцалиев-младши е 12-и в последната ранглиста на елитните съдии у нас. Той бе награден в края на 2013 година с приз за най-прогресиращ рефер.
А феновете на „Банско“ си вкараха нелеп автогол с пълен запис на мача срещу „Добруджа“, завършил с победа на гостите - 0:1. След двубоя старши треньорът на банскалии Иван Атанасов се ожали навсякъде от съдията Стефан Павлов.
Картинката от мача обаче, която „Утро“ изгледа от край до край, опровергава напълно Атанасов. Домакините играха силов футбол, главно ритаха топката, непрекъснато тормозеха съдията за дузпа, а от трибуната летяха грозни реплики, най-невинните от които бяха: „Нема ли да дигнеш флаго? Дай дузпа, бре, некадърнико! Че те разпна, ей!“... 
И, внимание - отборът на „Добруджа“, с когото „Дунав“ ще играе в края на април, се представи на неочаквано високо ниво! Вкара гол от абсолютна дузпа, уцели две греди, хвана банскалии на поне 3 контри, при които добруджанци излизаха очи в очи с вратаря на домакините. Другото, което направи впечатление, бяха много високите и здрави футболисти във всяка линия в отбора на добруджанци.